nedjelja, 28. lipnja 2015.

Bohinj

Prilikom silaska s autoceste Ljubljana - Jesenice najprije dolazite u Bled, a 23 km zapadno od njega nalazi se Bohinj. Priroda kojom prolazi cesta između ova dva mjesta naprosto oduzima dah. Iako sredina ljeta, zelenilo buja. A u pozadini Triglav i Alpe.
 Jezero pokraj kojeg smo prošli na putu za Bohinj.

Uz 3/4 duljine jezera s južne strane nalazi se asfaltirana cesta jer u okolici jezera ima puno mjesta za kampiranje i kuća za odmor. Odlučili smo se na vožnju brodićem (10.50 eura po osobi) jer je jezero dvostruko veće od Bleda i ne bi ga pješice mogli cijeloga obići.

 Na jezeru je dosta mjesta gdje se može kupati.


Oduševljavaju me ove vikendice uz samo jezero. Da mi je tamo barem jednom noćiti :)))


 Voda je u jezeru bistra i čista. Mami na kupanje, za koje nažalost nismo ponijeli kupaće kostime. Zbog toga mi je velika želja da se jednom vratim na Bohinj, možda čak i tu kampiram.Zlatorog je slovenski nacionalni simbol.Legenda o Zlatorogu :)

Zlatorog, divokoza zlatnih rogova, živjela je u triglavskom raju sve do trenutka kada nije došao lovac. U želji da ulovi najtrofejniju divokozu od svih, lovac je ranio prekrasnu životinju, a iz Zlatorogove krvi nastale su triglavske ruže koje su ranjenom Zlatorogu vratile snagu. Lovac, osupnut činjenicom da Zlatorog ne može umrijeti, ali i zaslijepljen sjajem zlatnih rogova, pao je niz liticu, a onda ga je odnijela nabujala Soča. Kada su ga našli, u ruci je držao buketić triglavskih ruža, kao opomenu da priroda uvijek pobjeđuje.


Broj komentara: 7:

 1. Nikad dosad nisam bila na Bohinju, ali oni koji su bili govore da je prelijepo :) Što si ovo slikala fotićem ili mobitelom? Slike su ti suuupeer ispale :D
  by Tratincica <3

  OdgovoriIzbriši
 2. ako ne objavljuješ postove na croatian beauty blogs (tj pošalješ im u poruci link posta da ti objave) molim te počni..tamo nailazim na novije postove i nisam još primjetila tvoj blog do tvog komentara na mom..a to je baš šteta, jer evo skrolam tvoje postove i jako mi se sviđaju, možda se budu i drugima :) s toga, šalji croatian beaty blogs stranici :)))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala na komplimentu. Drago mi je da ti se sviđa moj blog :) Nisam im se do sada javila jer sam mislila da su isključivo namijenjeni za beauty blogove, ali hvala na preporuci i odmah im se javljam pa se nadam da me neće odbiti :)))

   Izbriši
  2. Kao što sam i mislila odbili su me jer nisam beauty blogerica. :/

   Izbriši
  3. Oprostite na upadu, ali postoje i Croatian Lifestyle Blogs a među njih sigurno spadaš pa im se javi ;)
   https://www.facebook.com/Croatian.Lifestyle.Blogs/?fref=ts

   A komentar što se posta tiče kao i uvijek prekrasne slike, a Bled i Bohinj su mi među prvi na listi želja kamo želim ići :) općenito mi se Slovenija baš sviđa :)

   Izbriši
  4. Šminkolina hvala ti od srca. Odmah im se javljam.
   I meni je Slovenija prekrasna i baš bih je htjela cijelu obići.

   Izbriši

Hvala na komentaru :)