četvrtak, 28. siječnja 2016.

Kako koristiti mirisni vosak (Yankee Candle)

Obožavate mirisne svijeće, ali redovito ostajete razočarane njihovim (pre)blagim mirisom tijekom gorenja? Pitate se postoje li mirisne svijeće ili je sve to neki marketinški trik? To sam se i sama često pitala. 


Prateći blogove saznala sam za Yankee Candle mirisne voskove koji napokon pružaju miris kakav očekujete kada kupujete mirisnu svijeću. Odlučila sam ih isprobati i s vama podijeliti njihov način korištenja jer sam i sama istražujući kako se koriste shvatila da većina to zapravo ne zna i da se informacije o njihovom korištenju moraju skupljati na različitim mjestima. 



 Na slici je sve što vam je potrebno:
  • aroma lampa
  • tanjurić
  • mirisni vosak
  • lučica bez mirisa
  • šibice/upaljač
  • eventualno voda

  1. ispod aroma lampe stavite tanjurić radi termoizolacije (da ne spalite podlogu na kojoj držite aroma lampu),
  2. u donji dio aroma lampe stavljate lučicu bez mirisa,
  3. na gornji dio aroma lampe stavljate mirisni vosak, s time da je vosak visoko koncentriran pa  najprije stavljam malu količinu vode (samo da pokrije dno) i na to stavljam mirisni vosak i to ne cijelu pločicu nego 1/4 jer je to dovoljno da miris bude intenzivan sigurnih 4 sata koliko treba lučici bez mirisa da se ugasi.
  • možete koristiti i vosak bez vode jer je onda miris intenzivniji, ali onda vosak kraće traje i mirisna lampa se teže čisti (ako često mijenjate mirisne voskove to vam je važno)



Gdje nabaviti  aroma lampu? Moja je kupljena u Mulleru za cca. 40 kn, ali u ostalim dućanima ima ih raznih vrsta i cijene se kreću od 20 kn u Offertissimi i Kiku, preko 60-tak kn u DM-u do 140 kn na web shopu Miris prirode koji prodaje Yankee Candle voskove. Prilikom kupnje aroma lampe pazite na to da je čvrsta i da će biti otporna na toplinu jer inače postoji opasnost od pucanja.

Aroma lampu možete koristiti i za mirisna ulja tako da na gornju površinu gdje inače stavljate vosak stavite mješavinu 95% vode i 5% mirisnog ulja. Veliki izbor mirisnih ulja nude DM i Muller (od 10 do 20 kn).

Gdje nabaviti mirisni vosak Yankee Candle? 
  1. na web shopu Miris prirode po cijeni od 10,90 kn (dostava za Zagreb i Zagrebačku županiju je 20 kn, a ostatak Hrvatske 30 kn)
  2. na njihovim prodajnim mjestima po cijeni 10,90 kn
  3. u Mulleru (ne u svakom) po cijeni 11,90 - 15,90 kn
Miris voskova je blag (ne uzrokuje glavobolju), ali intenzivan što znači da cijeli stan miriše, a ne da morate stajati nad svijećom kao kod uobičajenih mirisnih svijeća :P

Pokušat ću vam opisati miris voskova koje imam:
  • Fresh Cut Roses - blagi miris ruža iz vrta
  • Clean Cotton - miris svježe opranog rublja
  • Lemon Lavander - divan miris nježne lavande
  • Lemongrass & Ginger - divan miris Limunske trave koji podsjeća na L'occitaneovu liniju Citronovac/Verbena - najdraži od svih voskova
  • Black Cherry - miris sočnih debelih trešanja/višanja
  • Orange Splash - ne baš intenzivan miris naranče, očekivala sam jači miris
  • Midsummer's night i Kilimanjaro Stars - mirišu po muškim parfemima mmm :D


 Obične lučice bez mirisa možete kupiti npr. u DM-u, Lidlu, Mulleru već od 12 kn za 50 komada.


Prilikom lomljenja pločice mirisnog voska nemojte vaditi cijelu pločicu iz celofana jer se prilično mrvi, a i preporučujem da nabavite kutiju gdje ćete čuvati voskove i lučice.



Na početku treba uložiti u aroma lampu, lučice i mirisni vosak, ali jednom kada to imate trajat će vam dugo tako da mislim da je ovo isplativa investicija jer barem znate da ulažete u nešto sigurno, a ne u kupnju raznih mirisnih svijeća za koje ne znate da li će na kraju mirisati ili ne.
Miris prirode u svojoj ponudi ima i mirisne svijeće, ali nisam ih isprobala stoga ne mogu pisati o njima, ali čitala sam da su voskovi intenzivniji od njih, a pošto su najjeftiniji definitivno se isplate probati.

*Post nije sponzoriran i u njemu iznosim isključivo vlastito iskustvo i mišljenje.

Koristite li mirisne voskove? Kakva su vaša iskustva s voskovima Candle Landa i Village Candlea
Ako vas još nešto zanima slobodno pitajte u komentarima ili FB inboxu:)





Broj komentara: 10:

  1. bas sam se obradovala tvom postu :D u kuci imam mnogo svijeca mirisnih, obicnih, ali mirisa nigdje.. moram probati voskove, hvala ti :D

    OdgovoriIzbriši
  2. E da znaš ovo nisam znala! Ako tu jednu možeš koristiti i 4 puta, to je odlično! Ja sam mislila kad su tak male da to izgori onak u sat vremena cijela i ćao :) Sad ću definitivno probati nabaviti koju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš koliko toga naučimo prateći blogove. Drago mi je da je post bio od koristi. Probaj i ako se navučeš slobodno me okrivi hahaha

      Izbriši
  3. Budem pogledala u svom Mulleru da li slučajno imaju voskove, ako da-odmah uzimam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni taj vosak pucketa i šprica mi okolo van te posudice. Stavim ja i vode malo ali onda brzo ishlapi i opet počne štrcati okolo taj vosak.
    Ne znam u čemu je kvaka...
    Posuda je staklena u koju stavljam vosak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam i ja primijetila u posljednje vrijeme pa više ne stavljam vodu. Možda su mijenjali sastav ili nešto jer prije nije štrcalo.

      Izbriši
  5. Hvala, ovo zaista pomaze. Pitanje:kada se rastopi vosak i kada dogori .učica, treba li ukloniti taj iskorišteni stvrdnuti vosak, ili se moze višekratno koristiti?
    Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj vosak se može višekratno koristiti. Ostružeš ga samo kada želiš koristiti drugi.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)