utorak, 16. veljače 2016.

Parfemi

Parfeme ne dijelim na ljetne i zimske, dnevne i večernje, zapravo dijelim ih samo na one koje mi se sviđaju i na sve ostale. S parfemom nemam kompromis - ili se zaljubim u njega na prvu ili bježim od njega kao vrag od tamjana. Jako sam osjetljiva na mirise i stoga ih duboko doživljavam. Mirisi me podsjećaju na neke osobe, događaje ili trenutke - instant povratak u prošlost.

Koristim više parfema istovremeno i o tome kada ću koji odabrati ovisi isključivo kako se osjećam u određenom trenutku. U ovom trenutku usrećuju me ovi mirisi:

 Avon Only imagine - osvježavajući miris nježnih ljubičica prekrasne bočice s haljinicom

 Chloe Signature - moj signature miris, miris koji me podsjeća na svježa zagrebačka jutra. 
Imala sam i Chloe Intense, ali ovaj je nježniji, romantičniji.

 Avon Hawaiian Shores - miris ljeta, plaže i sunca zarobljen u bočici  
koja vas teleportira na Havajske plaže

 Elizabeth Arden Green Tea Cherry Blossom miris zelenog čaja izmiješan s iskričavim mirisom trešnjina cvijeta, neobičan i jedini iz linije Green Tea koji mi se dopada.
 


Yves Saint Laurent - Parisienne - prvi skuplji parfem koji sam si priuštila. 
 Podsjeća na Chloe, ali kupljen je prije i nije puderast već u njemu prevladava miris ruže.



Avon Expressions by Reese Witherspoon: Live Without Regrets
divan osvježavajući miris citrusa dobiven na poklon
 
Christina Aguilera - Signature, ljubav iz studentskih dana koju sam ponovno kupila jer je prva bočica netragom nestala. Imala sam i C. Aguilera - At night koja je puno jača, večernja verzija.



4711 Acqua Colonia Lemon & Ginger
koji sam nedavno dobila za rođendan


Osim posljednjeg, najnovijeg sve parfeme imam duže vrijeme rekla bih jer sam emocionalno vezana uz njih. One druge, uz koje sam se manje vezala, a možda su bili i bolji prije sam potrošila.


Prazne bočice sam počela skupljati sasvim slučajno jer mi je bilo žao bacati lijepe primjerke. Volim s vremena na vrijeme pomirisati bočice i vratiti sjećanje vezano uz određeni parfem. I tako su drugi primijetili da skupljam bočice i dali mi svoje. Nisam sve bočice sačuvala jer ako mi se neki parfem prestane sviđati jednostavno ga proslijedim dalje i nikako ga ne čuvam samo zbog bočice. Tako sam došla do kolekcije od preko 50 bočica parfema.
 




Prije nekoliko mjeseci odlučila sam posložiti neke stvari, kako u životu, tako i u stanu pa sam stoga odlučila da je vrijeme da prestanem skupljati bočice i da ih proslijedim nekome tko će znati uživati u njima. Dakle, neću ovo nazvati darivanjem jer ne bih htjela da me dežurni dušobrižnici prozivaju da poklanjam "smeće", ali i zato jer postoje dva uvjeta, a to su da osoba koja želi bočice treba uzet sve i platiti poštarinu (zbog težine poštarina iznosi 50 kn, ja plaćam sve preko toga, Tisak se ne isplati jer sve bočice ne stanu u dvije najveće kutije). Meni su bočice prevrijedne da ih samo tako bacim, a znam da postoje cure poput mene koje ih skupljaju i htjele bi povećati svoju kolekciju. Stoga, ako želite bočice javite se porukom u inbox na Facebooku --> OVDJE da se dogovorimo oko dostave ili eventualne primopredaje da ne plaćate poštarinu na širem području Zagreba. RIJEŠENO



Skupljate li prazne bočice parfema? 
Koliko je velika vaša kolekcija?


4 komentara:

  1. Jaoo onaj B.U. parfem je prvi parfem koji sam ja sama sebi kupila, samo je moj bio žut xD Nikad prije a ni nakon njega nisam vidjela parfem koji dolazi u zatvorenoj limenci lol

    OdgovoriIzbriši
  2. Čovječe, kolike bočice. :D Ja skupljam samo neke bočice, koje su mi posebno drage, ostale bacam u smeće jer ionako imam previše stvari da bih mogla još i to gomilati. :) Ni ja ne dijelim parfeme po godišnjim dobima, već po raspoloženju. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Većinu parfema sam dobila. Preko ljeta ni ne koristim parfeme, a bome ih sve rjeđe koristim i inače..sve mi više paše miris kože. Zbog toga moji parfemi traju vječno :)
    Nastavno na to, ne dijelim ih nikako, a kamoli na ljeto i zimu. Mogu samo reći da neke parfeme, nakon što sam ih potrošila, nisam nikad poželjela opet uzeti, jer me instant bace u neka proživljena doba, koja ne bih nazad. Miris je strašan okidač sjećanja.
    Ne skupljam bočice parfema, pa u ove slike gledam potpuno iznenađena :)

    OdgovoriIzbriši
  4. :D koliko bočica... i stvarno mi je žao što ih poklanjaš jer vjerujem da jako lijepo izgledaju posložene na polici ili u vitrini.. ja čuvam samo jednu staru bočicu parfema kojeg je moja svekrva imala prije 30 godina, sa pumpicom.. inače ih bacim..al eto da skupljam, znaš da bih ih ja prva preuzela od tebe :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)