srijeda, 15. lipnja 2016.

Uređenje balkona

Ove godine konačno sam došla do toga da imam svoj balkon i da ga uredim po svoj ukusu. Doduše, pošto sam podstanar neke stvari na balkonu morala sam zadržati, kao što je nazovimo je komoda na koju sam smjestila cvijeće i mali stolić s druge strane.


Balkon prije preuređenja



Poslije preuređenja





Što sam sve napravila?
  • izblijedjelu cvjetnu podlogu na komodi i malom stolu zamijenila sam novom koja je zapravo plastični stolnjak što mi je osim dekoracije bilo važno da ne propušta prilikom zalijevanja cvijeća
  • biljke i cvijeće su donacija mojih roditelja koji imaju veliko dvorište pa sam velikodušno prihvatila njihovu donaciju. Cvijeće su mahom ljetnice koje se mogu kupiti za nekoliko kn, a zelene biljke su zapravo začini - ružmarin, kadulja, matičnjak, menta i bosiljak koje ujedno koristim i prilikom pripremanja jela.
  • kako ne bi sve izgledalo jednolično kupila sam različite posude za cvijeće (metalne i bež su iz Ikee, a bež sam dodatno ukrasila dekupažom), a ispod njih malene drvene panjeve različite veličine koje su iz obiteljske šume u Istri.
  • zidove sam ukrasila leptirima s aliexpressa i fenjerom iz Ikee
  • ležaljka i jastučić su iz Jyska (inače za ovu ležaljku sve preporuke jer istu takvu već 4 godine imam kod roditelja i nepoderiva je, a cijena je stvarno pristupačna).



Navečer



Pogled s ulice


Razmišljala sam još o dodavanju solarni svjetiljki u obliku štapova ili visećih pelargonija, ali zaključila sam da ne želim pretjerivati. Ovako mi je baš taman. Nadam se da se i vama sviđa.

Broj komentara: 10:

  1. Preslatko si to uredila, jako mi se sviđa! :)
    Odlično je imati svoje začine na balkonu i ja ih planiram kupiti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Svježi začini su super, a ne koštaju puno max 10 kn komad i ima ih u trgovinama tipa Konzum, Billa, Kaufland

      Izbriši
  2. Jao odličan je! Super su mi leptirići na zidu i biljčice i ležaljka i sve :D Sviđa mi se što je natkriven, neće ti izgorjeti biljke kao na mom balkonu xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala, baš me zanimalo tvoje mišljenje. Moje bi prije uvenule jer od stabla nema dovoljno sunca, ali za sada im ne smeta :D

      Izbriši
  3. Baš je slatko ispao :) Dobro si se snašla s ovom komodom da ju iskoristiš za cvijeće, izgleda kao da imaš svoju malu šumu na balkonu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelda, to mi je bila i namjera. Da je moj balkon do kraja bih ga pretvorila u šumu... npr. dodala bih bršljan po zidovima i na pod stavila bih zelenu podlogu koja podsjeća na travu. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/83/61/d7/8361d700fad5c60f7ce8cfb8249df885.jpg

      Izbriši
    2. Fora je ovaj na linku. :) Stavi si neku biljku koja raste poput drveta, ne znam im nazive, ali kad ih vidim su mi lijepe, nešto tipa filadendrona, ali ima i ljepših :) Ili kupi sadnicu limuna (ako ga imaš gdje staviti preko zime da se ne smrzne :D), imamo ih nekoliko doma, lijepo mirišu i još dobiješ limun koji nije šprican kao ovaj iz dućana pa možeš i koricu iskoristiti ako radiš kolače :)

      Izbriši
  4. Baš je slatka mala oaza, jako mi se sviđaju leptirići na zidu! :) I ja imam pun balkon začina, njih nikad dosta haha :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa balkon! super su mi leptiri :) na zidu.
    Ovo ljeto imaš balkon, guštaj u njemu ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)