ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

Što nosim u torbi za bebu

U prošlom postu čitali ste što se nalazi u mojoj torbi, a danas ću vam reći što nosim u torbi za bebu. Dakle, to je torba koju nosim kada idemo u šetnju, kod liječnika ili praktički bilo gdje s D-om. D. sada ima 6 mjeseci i sadržaj torbe je praktički uvijek isti, s time da sada nosimo manje podbradnjaka jer više ne bljucka. Prije smo znali nositi minimalno 5 podbradnjaka jer bi sve izbljuckao ako ga ne bi njime prekrili. Šetnje i sve što je moguće planiram tako da zapravo sadržaj torbe niti ne koristim već je tu za svaki slučaj. Neke se stvari, kao što su specijalistički liječnički termini ipak ne mogu naštimati pa ponekad stvari i upotrijebimo. S time da smo baš zbog bljuckanja izbjegavali ga hraniti izvan doma, a i pripremanje njegove posebne mliječne formule je dosta zahtjevno. Otkad jede kašice puno smo slobodniji pa smo žličice i kutiju koje smo dobili od Hippa stavili u torbu da nam se nađu. Kašicu lako kupimo u bilo kojoj trgovini.



Radi se o prilično velikoj torbi koju nosim preko ramena, kao poštarsku, što je čini izuzetno praktičnom. Radi orijentacije, visine je formata A4, a u širinu još ima 10 cm mjesta. Dobivena je nekom zamjenom na krpicama i do D. rođenja zapravo nije ničemu služila. Kada u nju stavim sve što ću navesti samo mi je do pola puna.


U džepu s prednje strane torbe držim ono što mi uvijek treba biti pri ruci: mobitel, novčanik, flaster (ako me nažuljaju cipele/sandale), D.-ova krema za sunčanje i papirnate maramice.


 U samoj torbi nosim sljedeće:
  • D. liječničku dokumentaciju - zlu ne trebalo da je imam uvijek kraj sebe
  • 2 tetra pelene - dobro dođu za brisanje ili kao zaštita od sunca/vjetra za kolica
  • 2 obične pelene (nemojte zaboraviti promijeniti veličinu)
  • jednokratna podloga za previjanje - da ne bi bebu morali previjati na nekoj prljavoj površini
  • D. -ova bočica s vodom
  • moja bočica s vodom
  • podbradnjaci
  • krema za guzu (s vremena na vrijeme je zamijenite s novom i ovu pustite za po doma da ne užegne ili joj prođe rok uporabe)
  • vrećica za prljavu pelenu (kako ne bi zamirisali i prosuli sadržaj)
  • mini pakiranje vlažnih maramica - za brisanje ruku i guze (doma može s vodom i blazinicom, ali da pojednostavimo)
  • rezervna odjeća (trenutno je samo bodi, ali do sada sam imala i tuticu koju bi na kraju prerastao, a da nije ni obukao, isto mijenjati kako beba raste) 
  • kutija s dudom varalicom
  • kutija sa žličicama za kašice

i obavezno igračka koja ga trenutno okupira
(zvečka iz Ikee koja dolazi u setu od 2 mace)

I tata ima torbu istog sadržaja (osim liječničke dokumentacije). Njegova je A5 veličine 😁😁😁


Nadam se da će vam ovaj post pomoći u slaganju torbe za vašu bebu. 
Nosite li vi još nešto?

Broj komentara: 7:

  1. Ja više ne nosim posebnu torbu za S nego sve strpam u svoju. 😊 Sadržaj je skoro identičan (minus duda).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A da? Pa onda imaš veliku torbu? Ja se nadam da za godinu dana pola toga neću nositi.

      Izbriši
    2. I nije tako velika, A4 format stane unutra. Uz njezine stvari ubacim novcanik, mobitel, kisobran i mini torbicu (flasteri, ulosci i te stvarčice). Taman mi sve stane. Dok se odviknu od pelena, onda će biti manje stvari. 😊

      Izbriši
  2. I mi sve to nosimo :D Sva sreća da je torba ima dovoljno veliku ručku da je mogu zakačiti na kolica, inače bi mi otpalo rame od težine :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni moja lagana. Zaboravila sam napisati u postu da mi ona torba što se dobije uz kolica totalno nepraktična - na to me podsjetilo što torbu zakačiš na kolica. Nepraktična je, velika, a u nju ništa ne stane, a stalno pada s kolica... ma ova je bolja pa makar je teglila na ramenu. Iako je kad idemo negdje stavim u onu košaru ispod kolica.

      Izbriši
  3. Vidiš da ipak pišeš o kozmetici, spomenula si kremu za sunčanje xD xD xD

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)