nedjelja, 29. listopada 2017.

Šetalište uz Koranu

Bili smo u prolazu kroz Karlovac i odlučili malo predahnuti uz kavu i prošetati uz rijeku Koranu :)

 Kavu i najbolje kolače s kestenima i višnjama (Jesenska rapsodija) 
pili smo i jeli na terasi uz samu Koranu.

 Labudovi koji su nas pratili :)

 Pontonski, a iza njega drveni most.

Uz rijeku se nalazi Vrbanićev perivoj

 i predivan mali hotel Korana - Srakovčić.





4 komentara:

  1. Tu ja obično šetam sa Čikom :)
    Meni jedno od najdražih mjesta z ašetanje po Karlovcu, u svim godišnjim dobima.
    Ne znam koliko daleko ste išli, ako ste nastavili tim putem kao na zadnjoj slici, tamo kod drvenog mosta se nalazi konjički klub i konjički pasu vani , po livadama :) a s druge strane rijeke je Aquarium. ako nisi bila, to ti je za idući put :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thx za info :) Slutila sam da se šetnica nastavlja, ali nisam znala za konje. Išli smo samo do drvenog mosta i onda oko teniskih terena i kroz perivoj natrag. Sigurno ćemo opet doći jer sam vidjela da je jako lijepo za djecu, što igrališta sa ljuljačkama, što puno prirode, a još i ti konji... Nismo planirali doći nego smo skrenuli s ceste pa kud nas put odvede tako da nisam ništa prethodno istraživala :D
      Nego, ti ćeš sigurno znati gdje ima u gradu neka ulica ili trg, onako za šetati i popiti kavu, kao neki korzo ili slično? Mi smo tražili na google street view, ali nismo našli. I što još preporučaš da posjetimo u Karlovcu, osim Dubovca? Da li uopće ima smisla ići gore zimi jer piše da je otvoren samo za najavljene grupe - mislim može li se šetati uokolo ili baš nema smisla ići ako je zatvoren?

      Izbriši
  2. Gle koliko kasnim :d a par puta sam imala namjeru odgovoriti, no život, eto..
    Postoji Korzo ili slično :) a iza Korza je perivoj s nizom dobrih kafića, koje toplo preporučam u periodu terasa. sjediš u zelenilu i piješ kavu, dijete ti se može igrati par metara dalje, Jako je ugodno. to je potez od Zorin doma (kazalište) niz drvorede. Ne možeš fulati.
    za dubovac zbilja ne znam, ali gore je otvoren dobar restoran koji radi cijelu godinu, pa možda da pričekaš proljeće? Inače, gore se održava sajam vlastelinstva s igrama za djecu preko dana, fora je klincima (znam da je tvoj još beba).

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)