subota, 22. kolovoza 2015.

Ikea

Vjerojatno, baš kao i većina vas, jedva sam čekala da se Ikea otvori u Lijepoj našoj. Sjećam se kad sam prošle godine, negdje u ovo doba, saznala datum otvorenja. Odmah sam u planer upisala 21.8. kao Dan D. 

Došao je i taj dan, ali pošto sam taj dan imala nekih obaveza, posjet Ikei odgodila sam za sljedeći vikend. Kako sam u međuvremenu saznala da je na dan otvorenja bilo oko 15 000 posjetitelja i da im se broj ne smanjuje, odlučila sam ipak pričekati da se euforija slegne.

U međuvremenu sam se bacila na sastavljanje Ikea wish liste. Odlično je što postoji mogućnost sastavljanja Liste želja na Ikea.hr koja se može spremiti kao pdf. Prva verzija imala je pet stranica i iznosila je oko 900 kn. :D U dogovoru s MM ispalo je da nam neke stvari ipak ne trebaju :p  Druga verzija imala je tri stranice i iznosila je oko 500 kn.

Mjesec dana nakon otvorenja, zaključili smo da je euforija oko otvorenja zasigurno prošla. Hahaha, kako li smo bili naivni. Jedva smo pronašli slobodno mjesto na parkiralištu, vjerojatno ono najudaljenije od ulaza koje nitko nije htio. To što je pada kiša, nije umanjilo moje uzbuđenje. Unutra je bila takva gužva da smo odlučili preskočiti gornji kat s namještajem i odmah smo otišli na donji kat na kojem je sve za opremanje stana. Nikad nisam vidjela takvu gužvu, gmizanje puževim korakom i dodirivanje svakog artikla. Zrak je bio užasan, a stvari porazbacane. MM i ja smo se doslovno držali za ruke jer ako bi nas povukla gomila povratka jednostavno nije bilo. Bogme, uzbuđenje je nestalo i pretvorilo se u borbu da čim prije izađemo. Naravno, nismo uspjeli ništa kupiti. MM je bio ljut i živčan zbog bespotrebnog dolaska, a ja razočarana. 

Šest mjeseci kasnije Wish lista je izvučena iz ladice i malo osvježena. :D Ne očekujući previše, ovaj smo put otišli u Ikeu usred tjedna, prijepodne. Posjetitelja je i dalje bilo puno, ali ipak dosta manje zbog čega je ovaj put i rezultirao shoppingom. Pogledajte što se sve našlo u mojoj košarici.


Velika i mala bilježnica, bez crta i kockica. Prije bih ih nazvala notesima nego bilježnicama.


Zeleni potpourri

Mala vaza

Inače ne volim umjetno cvijeće, ali ova je izgledala jako prirodno.

Ukrasna tegla u koju sam stavila umjetnu biljku nalik travi na slici ispod.


Male svijeće s mirisom naranče (koji se uopće ne osjeti dok gori).

Okvir za slike koji se može i objesiti na zid.

Zidni sat, čiji je ovir zapravo proziran pa je tako postao nježno zeleni na našem zidu.

Zdjelice za doručak

17 posuda za hranu, od koji pola skoro pa nije iskoristivo jer su jako male (recimo da u svaku stanu 2 kutije šibica)

Bijela daska za rezanje, koja začudo ne prima boju (npr. od peršina) i lako se čisti. Plastična, deblja.

Tamnoplavi otirač. Nije pogodan za kuću s dvorištem, ali za ispred stana u zgradi je odličan.




Jeste li već bili u Ikei? Kakva su vaša iskustva?



Sve fotografije su preuzete sa https://www.ikea.com/hr/hr/

Broj komentara: 6:

  1. nisam bila u ikei, iako smo planirali otići po stol i lampe. lampe sam u meuvremenu kupila, a ako je tolika gužva kakvu opisuješ nisam sigurna da mi treba stol xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, tako je i meni puno toga otpalo s liste. Preporučam ti da ipak odeš vidjeti to čudo, ali radnim danom ujutro ili ranije poslijepodne. ;)

      Izbriši
  2. vidiš, ja sam bila već nekoliko puta u Ikei od otvaranja jer trenutno uređujem stan i iako je uvijek bilo ljudi, nije bila nemoguća gužva, sve u svemu ugodan šoping

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad smo prvi put bili, bila je gužva - jedno dva tjedna nakon otvaranja, drugi put kako tako. Uvijek nastane čep na nekim dijelovima dok tamo kroz namještaj uglavnom ide brže. Mene iskreno živcira njihov dizajn labirinta pa sad kad idemo, odemo naopačke - prvo tam dolje među sitnice i đumbus a onda ak nam se da nazad gore do namještaja. Ja sam kupila umetke za police u kuhinji (imam negdje post o tome) i oduševljena sam. Hvala za review ovih plastičnih kutija, i meni su zapele za oko al kojeg će mi vraga kutijica za dvije kutijice šibica :D Osim ako baš budem trebala spremiti dvije kutijice šibica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha točno tako i mene živcira taj njihov labirint. Mislim da sam čak i čitala negdje da je dizajniran tako da ne možeš izaći van nego da moraš ići samo naprijed. To je ubitačno kad odlučiš kupiti neki proizvod koji si prošla jer ideš u suprotnom smjeru od svih ostalih.
      Meni pola tih kutija samo stoji. Mislim da ću ih proslijediti tati za neke čavle i slično xD

      Izbriši
    2. E pa baš, mislim čem drugom bi mogle poslužiti :) Nisu neke dekorativne da ti stoje negdje na polici jedino možda u frižideru, za germu :D

      Izbriši

Hvala na komentaru :)