srijeda, 28. veljače 2018.

Najbolje od veljače 2018.


Najkraći mjesec u godini je iza nas i stvarno je brzo prošao. Donosim vam 6 najljepših stvari koje su obilježile ovaj mjesec.

1. Bila sam nas svom prvom roditeljskom sastanku kao roditelj ha ha (s one strane klupe bila sam više puta) jer smo tjedan dana nakon toga D. i ja krenuli u program pod nazivom Baby igra koji je namijenjen djeci u dobi od devet mjeseci do dvije godine starosti s ciljem poticanja senzomotornog razvoja i socijalizacije. Bili smo među mlađima i baš je bilo neobično vidjeti D. u društvu druge djece. Doduše, njega su više zanimale igračke nego samo program i djeca, ali baš nam je bilo zabavno.

Izvor


2. M. i ja smo proslavili 15. Valentinovo



3. Ako se sjećate ovog posta i moje odluke da smanjim količinu slatkiša na minimum tako da ih ne kupujem, ali da doma za svaki slučaj kad me uhvati želja za slatkim imam petiti kekse otišla sam korak dalje i petit kekse zamijenila kukuruznim vaflima. Njih sam pak otkrila na Sanjinom blogu i totalno ostala oduševljena. Vafli nisu slatki već neutralnog okusa (postoje i s dodatkom soli, ali oni mi ne izgledaju kao zdrava varijanta). Iskreno mislila sam da postoje samo rižini krekeri/vafli koji su tako bezukusni da ih nazivam stiroporom ha ha ha.  Isto tako kod Sanje sam otkrila da se mogu jesti s namazom  pa sam tako probala hummus, ali to je neslavno prošlo jer je bio prezačinjen, a moj želudac ne podnosi nikakve začine. Ali Sanja me uputila na neke manje začinjene. Tako da u slučaju kada poželim nešto slatko namažem ih s malo domaćeg pekmeza od šljiva. 😋 Usput rečeno, D. je oduševljen rižinim/pirovim/kukuruznim vaflima bez ikakvih namaza. Ah, kako je lakše naviknuti se na zdrave namirnice kad ni ne znaš kakvog su okusa nezdrave. 😀


Spar Veggie orijentalni trio (hummus, humus+cikla, namaz od patlidžana)


4. Konačno sam pogledala drugu sezonu serije The crown i moram priznati da mi je još bolja i napetija od prethodne koja je bila f-a-n-t-a-s-t-i-č-n-a. U ovoj sezoni radnja je fokusirana na Elizabetin brak s princom Filipom, njegovom avanturističkom duhu i njezinim nastojanjima da taj brak očuva pod svaku cijenu, Charlesovom školovanju, Margaretinoj udaji, te pokušajima bivšeg kralj Edvarda VIII - Vojvode od Windsora (koji je odstupio s prijestolja zbog braka s Amerikankom Wallis Simpson) da ipak bude uključen u politiku Ujedinjenog kraljevstva što je rezultiralo otkrivanjem da je on svojedobno bio povezan s nacistima i da je s Hitlerom dogovarao izdaju Velike Britanije. Zanimljivo i napeto 👍




5. Pročitala sam knjigu Dragane Čubrilo Bila - Plavuša s panikom. Ako patite od anksioznosti, a osobito paničnih napada ovo je knjiga za vas. Autorica opisuje vlastito iskustvo s navedenim i kako se s njime suočila. Ovo nije još jedan priručnik za samopomoć u kojima se nabrajaju silne definicije i savjeti kako će vam pomoći već stvarno iskustvo osobe koja je kroz to prošla - praktički korak po korak. Pomaže na način da vidimo da postoje određeni obrasci i misli koje nam svima prolaze kroz glavu i kako je bitno upoznati sebe da bi se prepoznalo zbog čega nam se sve to događa te u konačnici kako si pomoći. 





6. Solgar vitamini za kožu, nokte i kosu. Već dugo vremena imam problema s listanjem noktiju. Kada nikakvi lakovi ni kreme, a bogme ni održavanje bolno kratkih noktiju nije pomoglo shvatila sam da je problem iznutra, a ne samo estetski. Već nakon tjedan dana konzumiranja ovih vitamina nokti su se prestali listati, a ojačali su do te mjere da ih je teško i skraćivati. Ono na što nisam računala jest da mi se koža na licu p-r-e-p-o-r-o-d-i-l-a. Čitala sam da su neki imali na početku fazu dubinskog čišćenja, ali mene je to preskočilo i promjene u obliku ljepše i čišće kože dan za danom bile su sve vidljivije. Nestali su prištići, miteseri i najvažnije od svega ožiljci uzduž čeljusti koji su od njih nastali. Doslovno u svoje 34 godine ne pamtim da sam ikada imala tako lijepu i čistu kožu. Uopće nema potrebe za puderom. A tijekom uzimanja vitamina doslovno sam prošla sve faze menstrualnog ciklusa. Možda je i promjena prehrane učinila svoje. Što se tiče kose na njoj nisam vidjela neku promjenu, ali vjerojatno zato jer trenutno nemam nikakvih problema. 





I za sam kraj nije nešto naj ni fancy, ali sam jako sretna jer smo barem za sada izgurali bez gripe, prehlada i nekakvih bolesti. S ovako niskim temperaturama, bolesnima na sve strane i malim djetetom to je po mom mišljenju skoro pa ravno čudu. 💗

Kakva je vama bila veljača?

Broj komentara: 11:

  1. Ja isto jedem kukuruzne vafle, mažem na njih humus i namaz od kikirikija.
    Super za roditeljski! Zvuči ko da imaš dijete od deset godina :)

    Vjerujem da se tijelo pročisti kad izbaciš svašta nepotrebno, ali vjerujem da su i vitamini pomogli. Baš mi je drago da si našla one koji pašu. Ni kod mene nema bolesti, osim ukočenih leđa. Baš me veseli:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vafli su vrh haha otkriće godine. Probat ću ih i s hummusom :))
      Strefilo me kada su me pozvali na roditeljski. Nisam ga planirala još nekoliko godina haha.
      Drago mi je da si i ti zdrava. Još malo pa da izguramo zimu pa smo neko vrijeme valjda na miru :)

      Izbriši
  2. Ha ha ha, roditeljski... Imaš li i ti dojam da s djetetom opet proživljavaš svoje djetinjstvo? Ja se ovih dana sanjkala prvi put pa valjda nakon 20 godina.

    I mene sad zanimaju ovi kukuruzni vafli, prvom prilikom kupujem. Probala rižine i nije mi jasno kako uopće tko to može jesti, nikakav namaz im nije pomogao. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakim danom sve više hahaha A tek koliko stvari radim koje ne spadaju u moju "comfort zone". A nema tko :)
      Ja sam tako davnih dana bila otpisala rižine i rekoh ajde da dam šansu kukuruznim. Imaju sličan okus kao onaj "bezukusni" kukuruzni (logično) kroki (smoki kako već) što bude u ogromnom pakiranju. Ali vafli su mi puno bolji. Doduše, sada imam i malo smanjena očekivanja što je ukusno, a slatko. Npr. neki dan sam uzela komadić twixa i imala sam osjećaj da sam stavila kilu šećera u usta, dok sam pred koji mjesec mogla pojesti nekoliko pakiranja bez problema haha.

      Izbriši
    2. Rižini su bljak! ali kukuruzni su super, koja je to razlika. mislim da ljudi ni ne znaju za njih. Ima ih i dm i interspar i valjda većina dućana.

      Izbriši
    3. Da, ogromna razlika. Meni je baš drago da sam ih otkrila i totalno su mi zamijenili kruh za namaze, a salamu jako rijetko jedem i onda mora biti s kruhom. A i za grickanje su mi super umjesto keksi :)

      Izbriši
  3. Malo kasnim s čitanjem ali drago mi je čuti da su vafli postali omiljeni. Dobro sam se nasmijala jer rižine i ja uspoređujem sa stiroporom :-)Već par tjedana razmišljam da pogledam drugu sezonu The Crown. Sad definitivno stavljam na popis.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo, preporuka za preporuku :) Lijepo je što izmijenjujemo iskustva.

      Izbriši
  4. Ja još uvek nisam gledala Crown ali se spremam :) Zanima me gde nabavljaš ove vitamine, zvuče baš savršeno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Serija je fantastična 😊
      Solgar vitamina kod nas ima u svakoj ljekarni, ali nasla sam na iherbu da je isto pakiranje i vise nego duplo jeftinije. Kod nas je pakiranje od 60 tableta 140 kn, a kod njih 65 kn. S time da se placa dostava ispod 250 kn. Imaju i pakiranje od 120 tableta za 110 kn, kao i preko 1000 recenzija pa zaviri https://hr.iherb.com/pr/Solgar-Skin-Nails-Hair-Advanced-MSM-Formula-60-Tablets/8866 Sljedeci put definitivno kupujem preko iherba.

      Izbriši
    2. E pa hvala na detaljnom odgovoru, baš mi zvuči primamljivo!

      Izbriši

Hvala na komentaru :)