subota, 31. ožujka 2018.

Najbolje od ožujka 2018.




Dragi moji, kako ste mi? Živi, zdravi? Još jedan mjesec je za nama. Taman kada sam u prošlom postu spomenula kako sam sretna što smo zdravi... eto, pljuc, pljuc svi se razboljeli. Ništa strašno, samo dosadne prehlade, upale grla kod nas starijih i rast velikih gornjih četvorki kod malca. 

Ali zato krećemo u revijalnom tonu sa najboljim stvarima i događajima u ožujku.

1. Snijeg... puno snijega, jer zašto ne? 

2. Sunčani dani i napokon je toliko zatoplilo da smo mogli boraviti malo u prirodi i na svježem zraku. Jes, jes, bili smo prvi put na dječjem igralištu, sami se ljuljali na ljuljački, mama pokraj bebe - smijeha kao u priči. Isprobali smo klackalicu, hodanje po pijesku i penjanje na tobogan 😍 

3. Pošto smo veći dio mjeseca ipak bili u stanu zbog vremena bila je to prilika za pogledati puno filmova, jednu seriju (13 reasons why) i pročitati puno knjiga. I znate što sam shvatila - da sreću izražavam u količini pročitanih knjiga i pogledanih filmova. A bilo ih je u ovih mjesec dana, taman toliko koliko lani u cijeloj godini - mislim knjiga. Filmova... pa ne znam u postocima, ali prošle godine pogledala sam ih max. 5, dok sam samo ovaj mjesec u kinu bila 3 puta. Da, definitivno se moja sreća odražava u knjigama i filmovima. To tim više cijenim kada sam u ovo doba prošle godine časopis Ljepota i zdravlje kupila 1. u mjesecu u čitala sve do sljedećeg  10. u mjesecu. Da, tako to izgleda kada imaš malu bebu. Ali, vrijeme prolazi i sve dođe na svoje pa i užici u sitnim zadovoljstvima.








4. Osim u kinu, s M. sam uživala i u odlascima na kavu. Ovaj mjesec uhvatili smo vremena za sebe jer nam je u posjet došla moja mama i koju D. naprosto obožava... pa smo svi uživali.

5. Kad je već riječ o sitnim užitcima, od ovog mjeseca odlučila sam svaki tjedan ili dva, kako već stignem pročitati posuđene knjige i dopustiti sebi da malo lutam knjižnicama i gradom... čisto da se opustim i razbistrim misli.

6. Postala sam moderator meni najdraže grupe na Facebooku - to shvaćam kako priznanje za moj rad i trud, nije puno, ali meni puno znači osobito kada znam od koga dolazi. Na neki način, što zbog toga, što zbog ostalih faktora, odlučila sam i sljedeće...

7. Presložiti prioritete i uzeti pauzu od bloga i od svega... i znate što? Uživam. Zbilja ne znam kako introvert u meni nije i prije shvatio da su mi baterije pri kraju i da mi očajnički treba odmora. Eto, crno na bijelom. Uzimam odmor jer mi je potreban. Koliko dugo ne znam, ali mislim da će mi tijelo i duh sami na to odgovoriti kada budu spremni. Rad u grupi da - jer mi pruža zadovoljstvo, a blog i pisanje - barem na neko vrijeme - ne jer me iscrpljuju, a ja želim malo uživati u životu, uz svoje dečke, dobre knjige i filmove. 


Kako ste mi vi? Po čemu ćete pamtiti ovaj mjesec?

2 komentara:

  1. Zamijenila si nas novijom verzijom :(

    :) Ali kužim, sretno. Vrati se kad poželiš neke stvariti dijeliti opet ovdje. Sretan Uskrs!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, također :)
      Haha ma nikako. Ne mogu zamisliti dan bez čitanja blogova, ali mogu bez prikupljanja materijala i pisanja svojih tekstova :D
      Namjeravam pisati, ali rjeđe.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)