nedjelja, 30. prosinca 2018.

Advent u Zagrebu 2018.

Iako je Advent u Zagrebu počeo 1.12., tek smo se 28. natjerali da ga posjetimo, naravno, kalkulirajući kada su najmanje gužve i kada je najbolji doživljaj. Prošle su tri godine otkada sam zadnji put bila na Adventu tako da se u međuvremenu punooo toga promijenilo, nabolje, naravno. Ima nemjerljivo više kućica s ponudom jela, pića i ukrasa kao i mjesta u gradu gdje se one nalaze. Teško je odjednom sve i obići jer uvijek ima još negdje i još nešto što se događa. U ovom postu pokazat ću vam gdje smo sve bili u našoj trosatnoj šetnji. 

Parkiravši se u garaži Tuškanac krenuli smo prema Strossmayerovom šetalištu, ali mrvicu prije toga, u Mesničkoj ugledali smo ulaz u tunel Grič i nismo odoljeli vidjeti što je u njemu i gdje nas vodi.


Negdje na sredini nalazi se Zimski vrt, čarobni svijet imaginarnog dvorca iz zaleđene bajke




Izašli smo iz tunela u Radićevoj ulici pa smo se uputili prema Markovom trgu koji ove godine nije bio baš nešto ukrašen pa smo krenuli prema Strossmayerovom šetalištu.



Vranyczanyjeva poljana






Pogled s Gornjeg grada na Gundulićevu ulicu.





Zakmardijevim stubama spustili smo se 

na Trg bana Jelačića



Zrinjevac

Umjesto na Tomislavov trg gdje je bio Ledeni park ili Europskom trgu 
gdje je bilo još adventskih kućica ipak smo odlučili krenuti prema Tuškancu 

kroz Marićev prolaz koji spaja Gajevu i Prašku ulicu





 Cvjetni trg

0
 Ilica

Tomićeva ulica i Uspinjača
ispod koje je ulaz u tunel Grič kojim smo se prošetali do Mesničke, odakle smo i krenuli.


Sve u svemu, odlično smo se proveli. Oduševljena sam Gornjim gradom. Ipak nisam očekivala toliko puno ljudi, ali razumljivo je da svi žele vidjeti i doživjeti blagdanski duh i ljepotu višestruko nagrađivanog zagrebačkog adventa. Jeste li i vi bili među njima? Ako jeste, što vam se najviše svidjelo?






Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)