ponedjeljak, 17. travnja 2017.

Serije koje pratim #2

Posljednja epizoda najomiljenije serije svih vremena Girls potaknula me na update odnosno nastavak ovog posta :)
Iz prvog posta i dalje pratim sve navedene serije, osim onih koje su prestale s emitiranjem - CSI Cyber, Devious Maids i Mistresses 😢 #TheWorldIsOfficialyComingToAnEnd WhenYourFavouriteTvShowEnds

Za neke ne znam što bih rekla...

Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy)... ide 13. sezona, come on, tamo negdje nakon 8. sezone kad su svi glavni likovi otišli, za svaku mislim da je posljednja, a kad ono - snime ne jednu, već još 5 sezona and I' m not a quitter 😁


Mr. Robot - gledam, pratim, ne znam što gledam, ne znam zašto pratim, but ok.





Dakle, krenimo redom...




 Younger 

Serija o 40-godišnjoj ženi i majci koja laže da je 26-godišnjakinja kako bi nakon razvoda dobila posao u branši koji želi. Naizgled besmislena, zapravo serija i nije tako plitka već instant navlakuša jer ta njena laž donosi cijeli splet kinky okolnosti i napetih situacija u kojima se svatko može zapitati bi li i on/ona upotrijebio sitnu laž da se domogne onoga što želi   :)

Do sada su emitirane tri sezone po 12 epizoda.

Alert: Hilary Duff i zgodni frajeri




American Crime Story

Do sada je izašla jedna sezona od 10 epizoda bazirana na istinitim događajima oko suđenja za ubojstvo legendi američkog footballa O. J. Simpsonu. Priča je ispričana iz perspektive odvjetnika (između ostalog Rob Kardashian, O.J.-ev odvjetnik otac je slavnih sestara Kardashian i prvi suprug Kris Jenner) i osim same priče oko suđenja prikazuje i tadašnje američko društvo  koje se u tom času rasno podijelilo, odnosno bilo je očito da bijelci i crnci često gledaju na iste činjenice iz drugačijih perspektiva što je jako utjecalo na tijek suđenja i na kraju i na samu presudu.
Za 2018. najavljena je nova sezona koja će se baviti nekom drugom velikom američkom kriminalističkom pričom.

Alert: velika imena u glavnim ulogama John Travolta (Robert Shapiro), David Schwimmer (Robert Kardashian), O.J. Simpson (Cuba Gooding Jr.), Marcia Clark (Sarah Paulson),  Kris Jenner (Selma Blair)...








The affair (Preljub)

Sredovječni ne naročito uspješan pisac i otac četvero djece vara suprugu s dosta mlađom udanom ženom koja je u njemu vidjela bijeg iz života obilježenog tragedijom u kojoj je izgubila sina. Njihova priča o preljubu ispričana je iz perspektive onih koji su varali (1. sezona) i kasnije i prevarenih (2. sezona). Iznenađuje koliko se njihova interpretacija istih situacija razlikuje. Kada tome dodamo ubojstvo i mnoštvo podzapleta dobivamo genijalnu seriju.

Emitirane su tri sezone,  prva i treća s po 10, a druga 12 epizoda.



The crown

Do sada je emitirana samo prva od najavljenih šest sezona po 10 epizoda u kojima pratimo privatni i javni život engleske kraljice Elizabete II. kroz svih njezinih šest desetljeća vladanja. A šta reći... čim vidim da je Netflixovo znam da je genijalno (Orange is the new black). Mislim da je ipak do toga da je priča o oštroj i hladnoj kraljici ispričana na topao i svima blizak način jer je i ona u konačnici samo čovjek s vrlinama i manama kao svi mi ostali. 

Alert: nevjerojatno velika fizička sličnost likova sa stvarnim osobama




Divorce

Priča o razvodu braka sa Sarah Jesiccom Parker u glavnoj ulozi je sve samo ne dosadna i.... znate onaj osjećaj kada već znate što će se sljedeće dogoditi - e, pa toga nema u ovoj seriji. Serija je puna napetih situacija jer likovi, supružnici, zapravo tek sada otkrivaju jedno drugo, ali i sebe same, odnosno koje su granice spremni prijeći. 
Emitirana je prva sezona s 10 epizoda.





Enlightened (Prosvjetljenje)

Humoristična serija emitirana je dvije sezone (prva - 10 epizoda i druga - 8 epizoda). Govori o Amy koja nakon što je doživjela živčani slom na poslu u velikoj korporaciji, odlazi na liječenje/meditaciju na Havaje gdje doživljava prosvjetljenje. Vraća se u staru tvrtku, doduše na drugo (dokraja degradirano) radno mjesto s puno vjere da je moguće promijeniti svijet i da je na njoj da prosvijetli ljude oko sebe.




Big little lies

Mini serija u 7 epizoda. Serija o kojoj svi pričaju i koju jednostavno morate pogledati. Za početak treba reći da u njoj glume Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley (Krive su zvijezde), Laura Dern (Amy iz Prosvjetljenja) i Zoe Kravitz. Radnja se događa u idiličnom malom gradiću gdje svi žive naizgled savršenim životima. Naravno, da to nije tako otkrivamo kada se dogodi ubojstvo.  Prateći tri majke, kojima je zajedničko da im djeca idu zajedno u prvi razred, otkrivamo puno kompleksnije životne priče prožete svakavim spletkama i tajnama.



Pratite li neku od ovih serija? Koji su vaši dojmovi?
Postoji li neka serija koja vas je oduševila, a da nije na mom popisu?

 

Broj komentara: 8:

  1. upravo gledam big little lies-odlična :) preporučujem 13 reasons why (prva sezona,13 epizoda završila)..također lucifer nije loš,a i započeo je zakon braće,peta sezona,imaju dvije epizode..and I am not a quitter hahha,još jedan zatvor,ali nema veze :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super je jelda? :D
      Baš ću pogledati o čemu se radi u 13 reasons why. Ove ostale već imaju dosta epizoda pa nemam vremena uz malu bebu započinjati nešto dugo.

      Izbriši
  2. Ja sam neke serije prestala pratiti (dragi gleda pa mi ispriča radnju 😂), ali od nekih ne odustajem: Game of Thrones, House of Cards, Sense8 i sad naravno Prison Break - jest da je još jedan zatvor, ali nema veze dok je na ekranu Wentworth Miller. ❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ako krenem gledati neku seriju i ne odustanem nakon 1. epizode, moram je dovršiti gledati pa kako god hahaha Tako i sa knjigama, makar ako skužim na pola da je do zla boga dosadna.

      Izbriši
  3. Joj ja obožavam Younger, to mi je još od prve epizode instant postala najdraža i najzabavnija serija - ne mogu dočekati novu sezonu da vidim što će se sve dalje događati! :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čini mi se da sam Younger baš od tebe pokupila :D
      Svako finale sezone je napeto za poludjeti... uf i ja jedva čekam novu sezonu.

      Izbriši
  4. Ja sam u nove serije uvrstila Outlander! Mislim da bi se sviđala i tebi i M! :) by Tratincica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na prijedlogu. Pogledat ću i trailer za Outlander.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)