subota, 30. svibnja 2015.

Top 7 gradova koje bih htjela uskoro posjetiti

MM i ja stalno nekud idemo. Nismo od onih koji štede i jednom u godinu, dvije, tri otputuju na neko mjesto poput Londona, Pariza ili negdje dalje, a ostatak vremena ne posjete ni svoju okolicu. Postoji više razloga tomu, ali najvažniji je da ne mogu putovati autobusom. Stoga otpadaju sva kolektivna putovanja u popularne destinacije. Dakle, gdje god idemo putujemo autom. Ne planiramo unaprijed, nego idemo kad se poklopi da imamo vremena, novaca i volje :))


O mjestima koje smo posjetili bit će riječi u postovima koji slijede, a ovom prilikom predstavljam vam svoju wishlistu gradova koje bih htjela posjetiti kroz godinu - dvije. Naravno, to su samo želje, ali neka mi ovo bude podsjetnik da se barem nešto od svega ostvari.


Budimpešta → postovi o Budimpešti
Izvor: pixabay.com


 Maribor
Izvor

Beč
Izvor: pixabay.com

 Salzburg
Izvor: pixabay.com

 
Munchen
Izvor: pixabay.com

Sarajevo
Izvor: pixabay.com


Mostar
Izvor: pixabay.com


Jeste li posjetili neki od ovih gradova? 
Podijelite sa mnom svoja iskustva :)

 

Broj komentara: 10:

  1. Budimpešta je predivna, totalno želim tamo opet :) Toliko toga za vidjeti da nismo stigli sve u jedan vikend :) A ne bi bilo loše ni ove ostale. Ja sam nakon ovih organiziranih putovanja (Bratislava/Beč, Gardaland) skužila da nam je najbolje i dalje nastaviti putovanja autom - najudobnije, nitko te ne tjera kad stat, kad se voziti, kad krenuti i uz to ako putem vidimo nešto zanimljivo možemo skrenuti s puta i pogledati što nas zanima. Beč mi je bio malo meh al valjda zato jer smo bili ko na ekskurziji - trči vamo, trči tamo, gledaj ovo, pauza pol sata; meni je to koma. Bratislavu totalno preporučujem - divan grad, odlično pivo, super cijene (a ja ni ne volim pivo inače :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci za Bratislavu +1 Eto, vidiš ja sam uvijek mislila da je Beč nekako bolji od Budimpešte pa mi tako tuđe mišljenje puno znači.

      Izbriši
  2. Srećom pa stvarno živimo u blizini prekrasnih gradova pa ne moraš ići busom :) Bila sam u Sarajevu, Mostaru, Budimpešti, Berlinu.. ali voljela bih posjetiti i neka manja i manje razvikana mjesta. Samo treba istražiti malo gdje što ima zanimljivo. No prvo moram obići Hrvatsku, Trakošćan mi je na listi želja već godinama, zadnji put sam bila u osnovnoj. I Medvedgrad, nisam nikad tamo bila! :o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ti si se naputovala :))) I ja volim manje razvikana mjesta i najprije želim istražiti Hrvatsku. Naša domovina je tako prekrasna da bi naprosto bilo šteta propustiti vidjeti sve što nudi.

      Izbriši
  3. U nekima sam bila, neke bih isto tek voljela posjetiti :) Zadnji je bilo Sarajevo i oduševio me, toliko je toga bilo za obići da nas je bilo na sve strane da što više toga vidimo i posjetimo, ljudi su jako dragi i spremni pomoći, hrana odlična, ako voliš takvu hehe.. Definitivno nemoj propustiti žute i bijele tabije, vrelo Bosne, Avaz toranj i nabrajala bih sad još svašta nešto, čini mi se da ne bi završila još dugo :))) Vraćam mu se opet u subotu i jedva čekam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sori što ti tek sada odgovaram. Hvala na predivnoj preporuci. Mene u Sarajevo i Bosnu općenito posebno privlače dragi ljudi. Uff, sad bih tamo otišla da mogu :)))

      Izbriši
  4. Evo slučajno sam otkrila ovaj blog - i super je! Što se tiče navedenih gradova, toplo preporučujem Sarajevo, to je grad koji me svaki put oduševi, posjetila sam i Mostar, ali me nije oduševio do te mjere da bih se opet njemu vratila, ali ko zna, međutim ukoliko planiraš posjetiti Bosnu, bujrum u moj Bihać, grad na rijeci Uni - turisti kažu da im je najljepše doći ljeti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ti hvala na ovom divnom komplimentu. Puno mi znači, pogotovo što sam na početku bloganja :)
      Bihać svakako namjeravam posjetiti kada budem išla na Plitvička jezera.

      Izbriši
  5. Od navedenih bio u Budimpešti, Beču, Mostaru i Sarajevu. Svaki je lijep na svoj način, s tim što bih se u Beč vratio da ga detaljnije upoznam budući da sam prvi put bio sa turističkom agencijom na nekoj novogodišnjoj turi i nisam baš mnogo vidio. Sada kada putujem samostalno, obilasci su mnogo kvalitetniji i sadržajniji. Što se tiče ostalih gradova sa liste, nisam razmišljao o njima. Austrija i Njemačka me generalno ne privlače pretjerano, nisam siguran zašto. Ja sam ljubitelj neizvikanih mjesta i preporučio bih gradove poput Varšave, Bukurešta i Rige.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Preporuka od iskusnog putnika puno mi znači :)
      Slažem se da je definitivno bolje putovati u vlastitom angažmanu nego u sklopu neke turističke agencije jer i ja i M. uvijek putujemo sami. Na taj način sami odabiremo što zaista želimo vidjeti u nekom gradu, dobro se o tome informiramo i u konačnici imamo koliko želimo vremena da sve u miru obiđemo.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)