četvrtak, 31. svibnja 2018.

Najbolje od svibnja 2018.



Čini mi se kako vrijeme jakooo brzo prolazi jer kao da sam jučer pisala što se događalo u siječnju, a već je peti mjesec iza nas.  Pogledajmo koje su stvari obilježile svibanj:

1. D. više nije alergičan na proteine kravljeg mlijeka. Nakon mjesec dana testiranja napokon smo dobili i službenu potvrdu. Teško je opisati koliko smo M. i ja sretni zbog toga. Nema više čitanja deklaracija i opasnosti da mu netko ne da ono što potencijalno sadrži mlijeko u tragovima jer D. napokon može jesti sve. Tome u časti prvi put jeo kruh i jogurt.



2. D. se počeo penjati, hodati i spuštati se po kauču, krevetu i stolicama. Uzme me za ruku i odvede do kuhinje da mu dam krekere ili kruh. Presladak je kada to radi 😍 Obožava se igrati autićima i kamionima.  Sitnije autiće parkira u radijator koji mu služe kao garaža 😂 Ima 16 mj. i ovaj mjesec nikla su mu 3 zuba tako da sada ima 13 zubi 👀


3. Sigurno znate kako obožavam Niveu, a tek miris Nivee sun... uf, nema mi boljega. To je miris ljeta, miris mog djetinjstva i napokon je dostupan u obliku gela za tuširanje. Jep, ovo će biti najbrže potrošeni gel jer ga stalno koristim, čak i za pranje ruku haha. Definitivno će obilježiti mjesec koji slijedi.



4. Kad smo već kod mirisnih stvarčica moram vam odati tajnu da sam veliki obožavatelj citrusnih mirisa. Toliko veliki da je cijeli svibanj mirisao po citrusima. Weleda gel i losion su poklon od nećaka, a Alverde sprej limeta&kadulja ljubav na prvi miris u DM-u.




5. Od knjiga izdvojila bih samo Pitanje anatomije Marine Vujčić. Zbilja, zbilja zanimljiva knjiga koja se kao i prethodni Susjed čitaju u jednom dahu. To me "natjeralo" da potražim još koju knjigu spomenute autorice i tako sam došla do knjige Mogla sam to biti ja koja mi se uopće ne sviđa, zapravo čitam je teškom mukom već tjedan dana i stalno imam osjećaj kao da to nije knjiga iste autorice. Veseli me jedino to što su Susjed i Pitanje anatomije napisani nakon nje pa se potiho nadam da će i sljedeće autoričine knjige biti u tom stilu. Za sve koje zanima, ovdje imate divnu recenziju.


6. filmovi koje sam gledala nisu me pretjerano oduševili tako da vam ovaj put preporučujem samo jedan - Maudie. Film je nastao prema životnoj priči Maud Lewis koja je, usprkos teškom obliku reumautoidnog artritisa, postala uspješna slikarica. Sally Hawkins je predivno odglumila slikaricu, a još više me oduševio skoro pa neprepoznatljiv Ethan Hawke u ulozi mrzovoljnog prodavača ribe i njenog poslodavca, a zatim i životnog partnera.




7. Od serija pogledala sam prvu sezonu Young Sheldona, drugu sezonu American crime story i petu sezonu Silicon Valley.
Seriju Young Sheldon gledala sam nadajući se urnebesnoj zabavi jer prikazuje djetinjstvo Sheldona Coopera, glavnog lika iz Teorije velikog praska. Osim referenci iz glavne serije u kojima baš vidimo o čemu odrasli Sheldon često priča, sve ostalo je meh... ne znam je li do mene, ali ova humoristična serijam meni uopće nije duhovita. U 22 epizode ne sjećam se da sam se jednom nasmijala i više me pratilo pitanje 😒 Meh....



Drugu sezona American crime story koja je pratila ubojstvo Giannija Versacea je bila još gora. Prva sezona koja je govorila o O. J. Simpsonu jer bila genijalna i zbog toga sam imala velika očekivanja za drugu sezonu, međutim dogodilo se veliko razočaranje. Bolje bi bilo da su 9 epizoda saželi u jedan pošten film nego da su snimali (rastegli radnju do maksimuma) tako očajnu sezonu. Onako očajnu da se nadam da neće ni snimiti treću. 😒



Za petu sezonu Silicon Valley nemam što pametno za reći... uvijek isto. Ekipa pokušava pa ne uspije i dalje pokušava i opet ne uspiju, ali se ne predaju meh. 😒


Zadnja stavka zvuči kao najgore od haha Počela sam razmišljati da bih komotno mogla uvesti i tu kategoriju da vas spasim od trošenja vremena na gluposti na koje ja trošim hahaha, zato i nema puno preporuka jer u zadnje vrijeme baš nalazim baš na očajne knjige i filmove, ali ostanimo pozitivni i držimo se samo dobrih stvari koje su se dogodile jer je ionako sve to stvar osobnog dojma.


Kako ste mi vi? Po čemu ćete pamtiti mjesec svibanj?
Jeste li čitali/gledali nešto od navedenoga?

2 komentara:

  1. Odlično što beban može jesti sve :). Jogurtići su odličan obrok. Mojoj curi je najdraži doručak grčki jogurt s raženim pahuljicama. Moja cura s 20 mjeseci ima manje zubića od tvog dječaka. Ona ih ima 12, ali ovih dana je jako nervozna i samo nešto grize pa makar i svoje ruke tako da kontam da bi mogli očnjaci.
    Ja sam valjda jedina osoba koja ne voli Teoriju velikog praska, zapravo ne volim sitcom.
    Moj svibanj je bio u slavljeničkom raspoloženju jer suprug i mama imaju rođendane pa je bilo veselo.
    Trenutno čitam knjigu Trkač koju je napisao Patric Lee, to je triler i baš mi se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 Mom D. u prosjeku 2 zuba mjesečno niknu, osim prva dva, svi ostali su bili bolni i pratila ih je nervoza i žvakanje svega i svačega. Četvorke su bile najteže uff kad se sjetim. Dobro da nikad nema temperaturu uz sve to.
      Teoriju velikog praska počela sam pratiti dosta kasno, mislim od pete ili šeste sezone jer ni ja ne volim sitcome, ali me jedan frend nagovorio hahaha

      Izbriši

Hvala na komentaru :)